USN Skip to Content USN Skip to Footer

Wat willen politieke partijen met het onderwijs en de kinderopvang?

PO-Raad en magazine Kindcentrum BBMP hebben op een rij gezet wat er in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen over basisonderwijs en kinderopvang staat. Welke ideeën heeft de politiek, waar moet het naartoe? Het gaat om de programma’s voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer, die op woensdag 22 november 2023 worden gehouden.

NPO-Raad: ‘Alle problemen met huisvesting en personeelstekorten ten spijt is de staat van ons onderwijs niet bepaald een hot topic tijdens de lopende verkiezingscampagnes. Dat is vreemd, omdat het solide fundament dat onze sector moet bieden voor bestaanszekerheid – toch het buzzword als het over binnenlandse politiek gaat – een cruciale voorwaarde is. Het betekent gelukkig niet dat de partijen die strijden om de stemmen ook in de partijprogramma’s zwijgen over ons werkveld.’ Klik hier om naar de juiste webpagina te gaan.

Voor magazine Kindcentrum BBMP heeft politicoloog en redactieraadslid Theo Blom de kinderopvangparagrafen uit de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen op een rij gezet. Zijn overzicht vind je hier.