USN Skip to Content USN Skip to Footer

Voorstellen nieuwe cao-delegatie

13-03-2025

Voor de onderhandelingen over de CAO Bestuurders Funderend Onderwijs werkt VTOI-NVTK met een onderhandelingsdelegatie. Met de toetreding van enkele nieuwe leden stellen we graag de volledige delegatie aan je voor.

Hans van Dijk (voorzitter cao-delegatie)

Wie bent u en wat is uw achtergrond?

Ik heb een lange loopbaan in bestuur en management, voornamelijk in de publieke sector en het onderwijs. Na verschillende functies bij gemeenten was ik ruim 20 jaar secretaris RvB / Algemeen directeur bureau bij Ons Middelbaar Onderwijs. Sinds 2020 ben ik actief als interim-bestuurder, manager en adviseur. Daarnaast vervul ik diverse bestuursfuncties, onder andere binnen de duivensport, natuurbescherming en veiligheid.

Welke ervaring of inzichten brengt u mee die van waarde kunnen zijn in de onderhandelingen en wat motiveerde u om deel uit te maken van deze delegatie?

Ik heb jarenlang ervaring opgedaan in de onderhandelingen om te komen tot een cao. In eerste instantie als lid van een delegatie, daarna meer dan 10 jaar als voorzitter van een delegatie. Mijn ervaringen op dit gebied kunnen dus van waarde zijn in deze functie. Ik hecht grote waarde aan goede arbeidsverhoudingen die mede door middel van een cao worden vastgelegd. Dat heeft mij gemotiveerd om mezelf te kandideren voor deze functie. Mijn doel is dus om te komen tot een gedragen cao op basis van gezamenlijke belangen.

Arshad el Fallaha (lid cao-delegatie)


Wie bent u en wat is uw achtergrond?

Mijn naam is Arshad el Fallaha en ik woon samen met mijn vrouw, drie dochters (14, 13 en 11 jaar) en ons hondje (3 jaar) in Vlaardingen, de stad waar ik ben geboren en opgegroeid. Na een korte periode in Pijnacker-Nootdorp hebben we ervoor gekozen om ons definitief in Vlaardingen te vestigen, waar we het allemaal naar ons zin hebben. Ik ben afgestudeerd in Sociale Culturele Wetenschappen (Cultuur, Organisatie en Management) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en heb daarvoor de opleiding Personeel & Arbeid aan de Ichthus Hogeschool afgerond.

Welke ervaring of inzichten brengt u mee die van waarde kunnen zijn in de onderhandelingen?

Met ruim 24 jaar ervaring in HRM en aanverwante gebieden zoals financiën, bedrijfsvoering en wet- en regelgeving (cao), heb ik diverse strategische beleidsrollen en aansturende rollen vervuld. Ik heb gewerkt dicht tegen directie en bestuurders aan en heb in verschillende periodes diverse onderwerpen behandeld. Momenteel ben ik Strategisch Beleidsadviseur bij de Corporate Dienst Organisatie en Personeel (HRM) van het Ministerie van Financiën. Daarnaast ben ik actief in het bestuur als lid van de Raad van Toezicht bij Montessori Zuid-Holland en Stichting Stadspodia. Tevens heb ik jarenlange ervaring in en met de medezeggenschap, waarbij ik aan de onderhandelings- en overlegtafel met het bestuur plaats heb genomen en in contact ben geweest met de vakbonden.

Wat motiveerde u om deel uit te maken van de cao-delegatie, en wat wilt u graag bereiken?

Wat mij drijft, is het maatschappelijke belang van de organisaties waar ik voor werk. Vanuit mijn ervaring en passie voor verbinden, ben ik als lid van de onderhandelingsdelegatie van VTOI-NVTK gemotiveerd om partijen bij elkaar te brengen en samen tot concrete resultaten te komen. Mijn kracht ligt in het creëren van draagvlak en het samen sturen op het behalen van resultaten.

Fred Spiering (lid cao-delegatie)

Wie bent u en wat is uw achtergrond?

Fred Spiering, samenwonend met Chantal en wij hebben twee zonen van 27 en 26 jaar oud. Wij wonen in het plaatsje Zeeland in Noord-Brabant. Ik ben van origine bedrijfseconoom met als specialisatie Mens en Organisatie. Het grootste deel van mijn loopbaan was ik directeur HR in verschillende ziekenhuizen. Ik heb twintig jaar ervaring in toezichthoudende functies. Momenteel lid van de RVT bij Veldvest in Veldhoven en lid bij Leerplein055 in Apeldoorn.

Welke ervaring of inzichten brengt u mee die van waarde kunnen zijn in de onderhandelingen?

Ik heb een brede ervaring in toezicht en het vormgeven van governance. Vanuit mijn rol als directeur HR heb ik in het verleden aan de totstandkoming van de cao-verslavingszorg meegewerkt. Vanwege mijn ervaring met fusies heb ik in het verleden regelmatig met bonden onderhandeld over sociale plannen. Ik hecht belang aan het hebben van een goede cao voor bestuurders vanwege de aspecten als het creëren van gelijkheid en zekerheid. Het is een belangrijk en efficiënt “hulpmiddel” voor de RvT bij hun afspraken met bestuurders. Het geeft duidelijkheid en structuur. Daarnaast voorkomt, of in ieder geval vermindert, een goede cao arbeidsconflicten en draagt de cao bij aan een eerlijke verdeling binnen de sector.

Wat motiveerde u om deel uit te maken van de cao-delegatie, en wat wilt u graag bereiken?

Ik vind het interessant om betrokken te zijn bij dit soort sectorzaken en lever graag mijn bijdrage aan een toekomstbestendige cao, die zowel de belangen van de werknemers beschermt als de continuïteit en kwaliteit van de onderwijsorganisatie waarborgt. Daarnaast mijn interesse in cao’s in het algemeen omdat ze een rol spelen bij het arbeidsmarktbeleid en de loonvorming en functiewaardering in het bijzonder. De cao voorkomt buitensporige beloningen en zorgt voor transparantie in salarissen van onderwijsbestuurders. Door duidelijke regels over taken en verantwoording helpt de cao om goed bestuur binnen onderwijsinstellingen te bevorderen. Ik zou graag bereiken dat er zodanige afspraken komen die recht doen aan de wensen van beide partijen passend binnen de gegeven kaders. Goede eigentijdse en marktconforme arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk.


De delegatie wordt compleet gemaakt door Mariëla Harrigan, juridisch adviseur van VTOI-NVTK o.a. voor de Cao Bestuurders Funderend Onderwijs, en Geert van der Tang, uitvoerend bestuurder van VTOI-NVTK