USN Skip to Content USN Skip to Footer

Kinderopvang Struin nu onderdeel van Humankind

Struin werkt nu vanuit tien locaties in en rondom Nijmegen, voor ruim 800 kinderen. Als kleinere en vooruitstrevende kinderopvangorganisatie merkt Struin dat het lastig is om structureel de bedrijfsvoering rond te krijgen. Het voortbestaan van Struin moet door de overname worden geborgd. ‘Humankind kan ons vanuit hun gedegen bedrijfsvoering en stevige financiële positie versterken. Daarnaast biedt zij ons de kans om te groeien en meer kinderen te laten struinen’, aldus Matthijs de Gruijter, oprichter van Struin.

Robin Alma, bestuurder van Humankind, vertelt dat het unieke concept van Struin voor Humankind een waardevolle toevoeging is, naast het reguliere aanbod voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. ‘Ouders en kinderen kiezen vaak voor een combinatie. In de toekomst willen we die combinatie op steeds meer plekken samen aanbieden.’

Humankind is de grootste maatschappelijke kinderopvangorganisatie van Nederland, met zo’n 500 locaties en 30.000 kinderen. Zij werkt zelf al jarenlang intensief samen met IVN Natuureducatie.