USN Skip to Content USN Skip to Footer

Kennisdag: een goed klimaat voor alle kinderen

Op donderdag 14 maart 2024 wordt de zevende editie van de Kennisdag georganiseerd door Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang en Kenniscentrum Ruimte-OK. Het thema is ‘Het kan wél! Een goed klimaat voor alle kinderen.’ De sectoren kinderopvang, onderwijs en gemeenten komen deze dag samen met één gezamenlijk doel: een goed klimaat creëren voor alle kinderen.

Het programma bestaat uit een debat en twee rondes met sessies waarin kennis en inspiratie wordt opgedaan en succesverhalen uit de praktijk worden gedeeld. Vertegenwoordigers van de sectorraden kinderopvang, onderwijs, gemeenten en ministeries gaan met elkaar in gesprek over de grote maatschappelijke opgaven en over hoe ze gezamenlijk kunnen zorgen voor een goed klimaat voor alle kinderen.

Na dit debat zijn er diverse sessies. Elke ronde heeft een grote plenaire sessie en meerdere kleinschalige kennis- en inspiratiesessies. De eerste plenaire sessie gaat over de ‘community of practice’, waar je kennis kunt ophalen en delen, inspiratie opdoen en leert van innovaties uit het innovatieprogramma onderwijshuisvesting.

De tweede plenaire sessie gaat over de uitwerking van de sectorale routekaart verduurzaming kinderopvang. Daarnaast kun je deelnemen aan sessies over toekomstbestendige huisvesting, over inzicht in en sturen op energieverbruik per m2 en over gelijkwaardig en gezamenlijk huisvesten van kinderopvang en onderwijs. De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 14 maart 2024 (van 11.30 tot 17.30 uur) in Centraal in Utrecht. Deelname is kosteloos.