USN Skip to Content USN Skip to Footer

FvD-school in Almere sluit deuren

De Renaissanceschool in Almere, gelieerd aan Forum voor Democratie, moet na twee jaar haar deuren sluiten. Dit omdat er onvoldoende ouderverklaringen zijn opgehaald om aanspraak te kunnen maken op financiering vanuit het rijk. De basisschool heeft op dit moment zeventien leerlingen.

De voorzitter van het schoolbestuur, oud-Tweede Kamerlid voor FvD Ralf Dekker, zegt tegen RTL Nieuws dat het niet is gelukt om voldoende ondersteuningsverklaringen te krijgen. Wel is er nog een ander traject gaande om aanspraak te maken op geld van de rijksoverheid, ‘maar dat is een tijdrovende procedure’. Daarom is besloten een pauze van twee jaar in te lassen, daarna wordt besloten of de school alsnog doorgaat.

Zeven van de zeventien leerlingen blijven wel op de school, die een doorstart onder een andere naam maakt. Volgens Dekker gebeurt dat omdat die leerlingen in het laatste jaar van de basisschool zitten. De rest van de leerlingen wordt begeleid naar andere scholen. Dekker betreurt dat de school moet stoppen, maar is trots op wat er de afgelopen twee jaar is bereikt. Zo ‘voldeed de school aan de eisen van de onderwijsinspectie en groeide het aantal leerlingen van slechts een handjevol naar zeventien’.