USN Skip to Content USN Skip to Footer

Examencommissie Erasmus MC was doelwit dader schietpartij Rotterdam

‘Ik ben verslagen’, zegt een student geneeskunde, die getuige was van de schietpartij. ‘Eerst werd er geschoten op de vierde verdieping van het EMC, wel vier of vijf keer. Daarna werd een molotovcocktail gegooid in het onderwijscentrum. Heel absurd.’

Duidelijk is dat de verdachte, die op het punt stond om arts te worden, eerst een psychologisch onderzoek moest afronden voordat hij zijn bul in ontvangst kon nemen. Dat schrijft de voorzitter van de raad van bestuur Stefan Sleijfer in een verklaring. Daartoe besloot de examencommissie na zorgen van het openbaar ministerie. Het OM had het Erasmus MC gewaarschuwd vanwege een veroordeling voor dierenmishandeling en ‘ander zorgwekkend gedrag’, meldt Sleijfer.

In de verklaring zegt de bestuursvoorzitter dat de student niet afwijzend tegenover het verzoek stond, maar dat hij niet aan de voorwaarde heeft voldaan. ‘Er kwam geen verklaring van een psycholoog en op dit moment is onbekend of er contact is geweest met een psycholoog.’ Tijdens de schietpartij is een van de leden van de examencommissie op tijd in veiligheid gebracht door de politie.