USN Skip to Content USN Skip to Footer

Ex-staatssecretaris Van ’t Wout volgt BK-voorzitter Rottenberg op

De interne commissie benoeming voorzitter BK heeft een kandidaat-voorzitter voorgedragen aan het bestuur en de leden van de Brancheorganisatie Kinderopvang (BK): voormalig staatssecretaris en ex-minister Bas van ’t Wout (VVD). Hij volgt Felix Rottenberg op, die voorzitter was sinds juni 2016.

Van ’t Wout is een ‘verbindend en empathisch persoon die kan sturen op draagvlak maar ook knopen kan doorhakken, iemand met gezag en statuur, een inspirerende professional die een groot hart heeft voor de sector én weet hoe de hazen in de politiek lopen’, aldus de voordrachtscommissie. De benoeming van de nieuwe voorzitter zal door de algemene ledenvergadering van de BK op 18 januari 2024 hoogstwaarschijnlijk bij acclamatie worden bevestigd.

Als voormalig lid van de Tweede Kamer (ruim zeven jaar) en (kort) voormalig staatssecretaris van SZW heeft Van ’t Wout de kinderopvang goed leren kennen. Hij heeft de Wet IKK vanuit de Tweede Kamer behandeld en was als staatssecretaris verantwoordelijk voor de sector kinderopvang tijdens de covid-periode.