USN Skip to Content USN Skip to Footer

Even voorstellen: nieuwe collega Mikkie Hogenboom

Sinds begin februari heeft VTOI-NVTK twee nieuwe collega’s. Een van hen is communicatiemanager Mikkie Hogenboom. In dit artikel stellen we haar aan je voor. Bekijk hier haar Linkedin

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Mikkie Hogenboom, 35 jaar en kom uit Oosterbeek. Na een communicatiestudie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heb ik een master Nederlandse taalbeheersing gedaan aan de VU. Vervolgens startte ik mijn loopbaan bij Taalcentrum-VU, een taal- en communicatiebureau in Amsterdam. Daarna heb ik ruim tien jaar met veel plezier bij Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor webwinkels, gewerkt. Ik begon daar als event- en communicatiemedewerker, werd later redacteur en contentmanager en de laatste twee jaar was ik pr-manager. Op die manier heb ik de hele breedte van het communicatievak meegekregen. Afgelopen februari heb ik de overstap gemaakt naar VTOI-NVTK.

Waarom ben je bij VTOI-NVTK komen werken?

Ik heb altijd al een speciale interesse gehad in het onderwijs. Dat komt met name door mijn ouders, die allebei in het onderwijs werkten. Goed onderwijs neem je je hele leven mee. Docenten spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind, net als alle ervaringen en kennis die ze opdoen op school. Nu mijn kinderen op de basisschool zitten, zie ik ook als ouder welke rol een school speelt. Ik vind het bijzonder interessant om vanuit mijn functie bij te dragen aan de kwaliteit van het onderwijs.

Waar ga je je de komende tijd mee bezig houden?

De afgelopen maand heb ik me vooral heel veel ingelezen in de sector. Wat doet een raad van toezicht precies, waar beginnen en eindigen de verantwoordelijkheden? Met welke partners hebben we te maken en welke politieke ontwikkelingen spelen in onze sector? En daarnaast werk ik mee aan de ontwikkeling van de toolkit onboarding, de organisatie van de verschillende lunchcolleges, webinars en regiobijeenkomsten, (her)schrijf ik artikel en verzorg ik de rest van de communicatie via website, nieuwsbrieven en social media. Ook help ik met het verstevigen van onze positie, en die van onze leden, in politiek Den Haag.