USN Skip to Content USN Skip to Footer

Even voorstellen: nieuwe collega Lotte Schram de Jong

Sinds begin februari heeft VTOI-NVTK twee nieuwe collega’s. Een van hen is projectmanager dienstverlening Lotte Schram de Jong. In dit artikel stellen we haar aan je voor.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Lotte Schram de Jong, 53 jaar en ik kom uit Wilp. Na mijn rechtenstudie aan de Universiteit Maastricht ben ik vakbondsbestuurder geworden. Daarna heb ik een paar jaar als advocaat gewerkt, totdat het familiebedrijf me nodig had. We hadden een atelier waar trajecten voor sociale activering werden uitgevoerd en vanuit die rol heb ik onder andere een kinderdagverblijf opgericht voor de kinderen van deze doelgroep.

Waarom ben je bij VTOI-NVTK komen werken?

Ik ben door VTOI-NVTK gevraagd of ik interesse had in de functie projectmanager dienstverlening. VTOI-NVTK wil haar dienstverlening uitbreiden en professionaliseren en om dit te zo goed mogelijk te kunnen doen, heeft de vereniging besloten een stichting op te richten. VTOI-NVTK zocht een manager dienstverlening die de stichting gaat oprichten en zich gaat bezig houden met die dienstverlening. Ik werkte bij het Kadaster en ik was eigenlijk niet op zoek naar een nieuwe baan, maar dit leek me een zeer interessante uitdaging, omdat ik al een paar keer eerder een bedrijf opgezet heb.

Waar ga je je de komende tijd mee bezig houden?

De komende tijd ga ik vooral bezig houden met het kennismaken met de vereniging en verdiep ik me in het werk van toezichthouders. Vanuit VTOI-NVTK willen we onze dienstverlening voor de leden verder uitbreiden en professionaliseren. De nieuwe stichting gaat ons daarbij helpen, omdat we zo ook individueel advies en consultancy aan de RvT’s kunnen bieden. Dit zijn zaken die buiten het normale lidmaatschap vallen, maar wel helpen in het verbeteren van de kwaliteit en professionaliteit van de RvT’s. Naast de activiteiten van de VTOI-NVTK Academie gaat de stichting zich meer richten op advisering, beloningsbeleid en juridische ondersteuning van de leden.