USN Skip to Content USN Skip to Footer

Netwerkbijeenkomst Samenwerkingsverbanden passend onderwijs PO & VO


Datum

Startdatum:
25-06-2024 15:00

Einddatum:
25-06-2024 18:00

Locatie


De bestuurlijke inrichting van samenwerkingsverbanden (SWV-en) blijft een actueel onderwerp. Er is wetgeving in de maak die de onafhankelijkheid van Raden van Toezicht van SWV-en moet borgen. Tegelijkertijd roept die eis voor onafhankelijkheid ook de vraag op wat dat in de praktijk zal gaan betekenen voor de wijze waarop dat toezicht wordt uitgevoerd.

Om toezichthouders van SWV-en verder te helpen, willen we periodiek netwerkbijeenkomsten organiseren die behalve een informatief gedeelte ook voldoende ruimte bieden voor onderlinge ervaringsuitwisseling. De eerste bijeenkomst is op 25 juni.

Onderwerpen die aan bod komen 
Tijdens de bijeenkomst staan we met elkaar stil bij de meest recente governance-ontwikkelingen binnen samenwerkingsverbanden, het werkgeverschap van de RvT's van de statutair bestuurders en de rol en de positie van VTOI-NVTK daarin. Ook verkennen we met elkaar of er behoefte is aan een meer permanente vorm van overleg binnen  VTOI-NVK over de verdere ontwikkeling en inrichting van de SWV-en.

De bijeenkomst wordt geleid door Hartger Wassink, onderwijsadviseur en publicist en lid van de Evaluatie en Monitor Commissie (EMC) van VTOI-NVTK. Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle RvT-leden van SWV-en, zowel de volledig onafhankelijke RvT’s als de (nog) niet afhankelijke RvT's.

Praktische informatie
Datum: Dinsdag 25 juni
Tijd: 15.00 - 18.00 uur

Programma:

  • 15.00 - 15.30 uur: Inloop
  • 15.30 - 15.50 uur: Intro / inventarisatie door Hartger Wassink, adviseur voor bestuur en toezicht, en publicist
  • 15.50 - 16.10 uur: Governance van SWV-en in beweging door Jochem Streefkerk, advocaat onderwijsrecht
  • 16.10 - 16.30 uur: De route naar een cao voor bestuurders SWV-en door Mariela Harrigan, juridisch adviseur VTOI-NVTK
  • 16.30- 16.50 uur: Een netwerk van toezichthouders van SWV-en binnen de VTOI-NVTK door Geert van der Tang, directeur VTOI-NVTK
  • 16.50 - 17.00 uur: vervolgafspraken
  • 17.00 - 18.00 uur: borrel/napraten      

Locatie: De Veenderhoeve, Stationsweg 5, 6745 XM Veenendaal/De Klomp (gelegen naast het station)

Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden*

*Bij verhindering zonder berichtgeving aan ons bureau in de week voorafgaand aan de bijeenkomst, brengen wij € 25 administratiekosten in rekening.

Gegevens van de deelnemer